måndag 26 mars 2012

Sonen

Han är en månad och en vecka. Han är smart, han vill enbart vara i sin mors famn. Annars gråter han. Alltså jag menar riktigt GRÅTER. Detta är nytt för mig då de andra barnen varit små sociala varelser som gärna vandrat från famn till famn. Den här lilla grisen vill bara ligga hos mig, gärna med ett bröst i munnen.

Svårt bara att få något gjort när man lever i kroppslig symbios med någon.

torsdag 15 mars 2012

Lillen

Lillkillen ammar, gnessar och sover en hel del. Han är ganska missnöjd i vaket tillstånd och är liksom nöjdast vi bröstet. Så då ligger han där ganska mycket, äter, kräks och gnäller. Och bajsar. Han är olik de andra tre. Mamma påstår att det är för att han är pojke, jag påstår att det är för att han är så. Bara så.
Väldigt fin är han i alla fall.

lördag 10 mars 2012

Två veckor

Sedan förlossningen, lite drygt. Bebisen ammar, bökar och bajsar. Och är väldigt söt. Börjar känna mig som mig själv igen. Fast sömnbristen gör mig ful. Och de sista 6 kg vill jag trolla bort samt strama upp. Har inget tålamod alls. Vill vara snygg nu.

söndag 26 februari 2012

Vilken plats är bäst?

Vid sin arma moders barm såklart. I alla fall om man är 3 dagar gammal. Han gnyr och bökar som en liten gris, sen suger han tag och jag grinar av smärta då mina bröstvårtor inte riktigt är van vid denna oömma behandling. Han kan verkligen suga. Fem minuter efter han kom ut grabbade han tag i mitt vänstra bröst och det känns som om han planerar att stanna där. Ljuvliga unge.

fredag 24 februari 2012

Gipsborttagande och bebis.

Kronprinsessans make höll presskonferens i går morse. Jag och barnen satt och åt frukost och tittade på det. En bebis var född och det kändes ganska högtidligt trots att jag egentligen inte har mycket till övers för kungahuset.

Barnen till skola och dagis. Jag hade siktet inställt på min tid för borttagande av gipset, Huddinge sjukhus kl 9:30. Visst tryckte det väldigt neråt men inte var det väl på g? Nä, bilen till sjukan och sen fick vi se. Satt sen hos arbetsterapeuterna och koncentrerade mig på att hålla tillbaka värkarna. Jo, det kom faktiskt några där jag vasade 4-5.

Sedan gick (läs vankade) jag till jobbet för att hämta en sjukskrivning. Ringde sedan Henrik för att prata lite. Han jobbade. Och han tyckte jag skulle gå ner och låta mig undersökas på förlossningen. Nu när jag ändå var här. Sagt och gjort. Väl där var det nog ingen som trodde att något var på G. Fast det var det. Henrik kom ner i sina scrubs och vi kollade lite på ctg- kurvan. Värkar, inte så starka. Öppen 3 cm. Vi hinner kanske äta lunch? Jodå, fiskpudding i matsalen. Andas lite genom värkarna. Vas max 5. Gick ner till förlossningen igen vid 14:30. Barnmorskan pillade lite. Vattnet gick. Sen slits min kropp i stycken. Ingen fattar vad som händer. Allt går för fort och jag vill dö. Jag dör! Smärtan är överjävlig. Ingen hänger med. Allra minst jag. Stryper nästan Henrik. Bebisen kommer med handen under hakan och barnmorskan måste in och knöla med sin hand i mig. Men sen kommer han. Lilla Love. Så jäkla perfekt och duktig. Suger direkt, hungrigt och starkt.
Är så kär i min lilla son. Trots att det var den värsta smärtan någonsin. Värre än nåt. Och jag skrek. Skrek som en urkvinna. 15:09 den 23/2.

onsdag 22 februari 2012

söndag 19 februari 2012

Jävla bänk

Jag kan uppenbarligen inte använda tummstock. Bänkjäveln är alldeles för stor. Nu känns allt fel i hallen fåglarna till trots. Så typiskt mig.
Dessutom föder jag inte barn.

torsdag 16 februari 2012

Härlig dag

Solen har skinit hela dagen! H och jag lämnade borgen redan vid 9:30 för att åka till mödravården för kontroll av kulan. Allt var bra. Sedan åkte vi till Lida och lunchade, H åkte ett varv skidor och jag vankade lite i snön innan vi åkte hem. Hantverkarna är färdiga i morgon och i helgen kan vi fixa i bebisrummet!
Gud vad jag längtar efter bebisen nu.

onsdag 15 februari 2012

Trött

Är så himla trött hela tiden. Vill bara sova. Och gipset på handen är dessvärre kvar. Det hade inte läkt. Så jag blir bara mer och mer gravid och trött och handen inte bra. Nu har jag dessutom fått nån muskelinflamation i vänster arm, från nacken och ner. Gör så jävla ont... Har nog överansträngt den. Vågar inte tala om det för nån. Det räcker liksom med de krämpor jag redan har.

tisdag 14 februari 2012

Fåglar på tapeten!

Har nu den finaste hallen av alla! Ska skruva röd bänk i morn sen är vi i hamn!

måndag 13 februari 2012

V.38+1

Ganska redig kula, va? Imorgon åket gipset av och för det är jag lycklig!

lördag 11 februari 2012

Min Pixie

Viktiga saker

Sitter i soffan med tre barn. Tre fina tjejer. En bebis fortfarande i magen. Längtar tills det är fyra barn på utsidan av min kropp. Det är så sjukt jobbigt nu. Jag lider verkligen och längtar efter förlossningen. Jag längtar efter bebisen.
Vi sitter och tittar på Ebba och Didrik. Typ världens bästa serie. Och jag älskar det faktum att mina barn vet saker som att "den vita stenen" är en kanonserie och att de läser Maria Gripe och Fem- böckerna istället för att belasta sin hjärna med konstiga dataspel och Top Model.

tisdag 7 februari 2012

Skog o hav

Stora barnens rum färdiga! Riktigt snyggt! Vendelas skogsrum o Emilias havsrum. Nu är väggen till bebisens rum snart färdigt också. Och nästa tisdag kan jag äntligen få ta bort skruvar och gips och jävlar vad jag ska boa då!!

söndag 5 februari 2012

Mellan förvärkar och innerväggar

Så ser mellanvåningen ut just nu. Byggarbetsplats. Dammigt, oordning och på vardagarna buller och borr. Förvärkar, invaliditet, iskyla, isolering, höggravid osv. Kan inte påstå att jag trivs med nåt just nu. Fast det blir väl bra sen? En barnkammare, en bebis, vår, sol, viktnedgång och ledighet.
Stå. Ut.

fredag 3 februari 2012

Stanna inne.

Asså jag mår illa och det molvärker nåt jävulskt i de nedre delarna av bebismagen. Mår inte så där kanon. Hoppas med hela hjärtat att bebisen stannar inne tills gipset är borta och byggarbetarna också är borta.

Känner liksom inte igen detta, att må så här. De andra (3) gångerna har det varit i stort sett smärtfritt fram tills det satt igång på riktigt. Jaja, ligger väl här och vilar mig, känner efter och läser.

onsdag 1 februari 2012

Ful, fulare, tjockast.

Alltså så har jag nog aldrig varit så ful som jag är nu. Förutom tjockheten och Hb:t på 100 så har jag en bruten hand med vilken jag inte kan sätta upp håret ordentligt eller sminka mig ordentligt. Håret som puckot i Skärholmen förstörde med sina saxar och som jag nu bara låtit växa ut i en stilig tantfrisyr. Eller Henrik uttryckte att den var "rockig".

Dessutom är det så sjukt jobbigt att duscha så jag orkar bara göra det varannan dag.

Kläder? Ja, favoriterna är svarta velourbyxor anno 2001. Förstår ni? Jag är ful just nu.

måndag 30 januari 2012

Ont och ledsen.

Gråter i genomsnitt 2 ggr varje dag. För att det gör ont i handen, för att jag är tjock, för att allt känns som en enda lång och skitig slaskvinter. För att allt just nu bara handlar om att jag vill att tiden ska gå.
Jag är verkligen ett bottennapp just nu. Deppig, trött, sur och tjock.

Namn

Vad ska bebisen heta? Det är så svårt med pojknamn. Och allt låter lite annorlunda när hans tyska släkt ska uttala namnet.
Fast nu har vi ändå valt ett som känns bra.
Love.

söndag 22 januari 2012

fredag 20 januari 2012

Shoppinglust

Varför har jag en sån enorm lust att shoppa? Kan hänga ihop med att jag varken har pengar eller kropp. Så är det ju alltid. Kan man inte så vill man. Vill ha kläder. Massa kläder, kassar med nyköpta kläder. Skor! Vill ha nya sneakers och ett par stövlar med klack. Och en ny parkas. Och mest av allt vill jag ha min kropp tillbaka. Väger nu 76 kg till mina 165 cm. Köttbulle. Ja, och frågan är hur mycket till jag kommer att gå upp.
Är i v. 36 på lördag. Vi ber nu till alla gudarna att han kommer redan i v. 38!

måndag 16 januari 2012

Lycka är...

Att vakna i sin egen säng och inse att man sovit sammanhängande i 7 timmar utan sängbyte.
Det är stort.

En dans på rosor...

Mannen sjuk, mellantjejen sjuk. Jag trött och i behov av närhet, kärlek omtanke och pyssel. Istället måste jag vara pigg och stark och dra igång grejer hela tiden. Och framförallt vara på strålande humör! Ja, jag vet... Låter som om jag bara klagar och är missnöjd. Det är jag inte egentligen, bara just nu.

söndag 15 januari 2012

Snöyra

Idag spenderade jag och barnen några timmar på Lida. Väldigt skönt att vara ute och andas frisk luft. De hade fixat superfin pulkabacke med konstsnö. Eller, det är väl riktig snö gjord av snökanon men ditfraktad. De tillhandahåller även stjärtlappar så man slipper ta med sig pulkor o grejer. Underbart! Sen drack vi varm choklad och värmde oss i en stuga.
Då är vintern ok. Men bara ok.

fredag 13 januari 2012

Fredag

Fredagsmys? Jag vet inte. Henrik sjuk, jag höggravid och trött/arg/ledsen och allting på samma gång. Minstingen har haft sitt fredagssammanbrott och de större är trötta efter första skolveckan.

Men å andra sidan. Hemmagjord pizza i ugnen, Minstingen hämtat sig från utbrottet, stortjejerna pysslar än så länge harmoniskt. Och jag, jag är oftast glad när alla andra är nöjda. Då kan jag slappna av och låta friden infinna sig.

tisdag 10 januari 2012

Att boa

För det gör man ju som bekant innan bebben kommer. Jag städar, möblerar om, får sammandragningar, packar väskor, dammsuger, får sammandragningar, tvättar, viker och plockar och donar. Och får sammandragningar.

måndag 9 januari 2012

Fikamarathon inlett idag

Idag är det måndag och jag och minsta var lediga. Jag ska alltså vara hemma nu i 2 (!) månader innan bebisen tittar ut. Vi inledde ledigheten, jag och Freja med att fika hos bästa E i västertorp. Jag har ju som bekant körkort nu och kan frakta min stora kropp var helst jag vill! Känns verkligen fantastiskt att kunna tacka ja till spontana fikainbjudningar med orden, "visst, kommer om 30, sätter mig i bilen nu."

Tittade på kort då jag väntade Freja och kan konstatera att jag har en bra mycket större mage nu i vecka 34 än jag hade med henne. Tror det blir en stor bebis denna gång. Tittade vidare på bilder då Freja var ca 3 månader och jag såg så smal ut! Helt stört ju! 58 kg, platt mage och helt återställd! Hoppas verkligen att det blir lika enkelt denna gång. Vill bli snygg igen.

lördag 7 januari 2012

Jahaja

Dagarna går. En vecka på det nya året är redan avklarad. Detta år ska jag föda barn och sen komma i form igen. Det tycker jag räcker för det här året.