måndag 30 januari 2012

Ont och ledsen.

Gråter i genomsnitt 2 ggr varje dag. För att det gör ont i handen, för att jag är tjock, för att allt känns som en enda lång och skitig slaskvinter. För att allt just nu bara handlar om att jag vill att tiden ska gå.
Jag är verkligen ett bottennapp just nu. Deppig, trött, sur och tjock.

Namn

Vad ska bebisen heta? Det är så svårt med pojknamn. Och allt låter lite annorlunda när hans tyska släkt ska uttala namnet.
Fast nu har vi ändå valt ett som känns bra.
Love.

söndag 22 januari 2012

fredag 20 januari 2012

Shoppinglust

Varför har jag en sån enorm lust att shoppa? Kan hänga ihop med att jag varken har pengar eller kropp. Så är det ju alltid. Kan man inte så vill man. Vill ha kläder. Massa kläder, kassar med nyköpta kläder. Skor! Vill ha nya sneakers och ett par stövlar med klack. Och en ny parkas. Och mest av allt vill jag ha min kropp tillbaka. Väger nu 76 kg till mina 165 cm. Köttbulle. Ja, och frågan är hur mycket till jag kommer att gå upp.
Är i v. 36 på lördag. Vi ber nu till alla gudarna att han kommer redan i v. 38!

måndag 16 januari 2012

Lycka är...

Att vakna i sin egen säng och inse att man sovit sammanhängande i 7 timmar utan sängbyte.
Det är stort.

En dans på rosor...

Mannen sjuk, mellantjejen sjuk. Jag trött och i behov av närhet, kärlek omtanke och pyssel. Istället måste jag vara pigg och stark och dra igång grejer hela tiden. Och framförallt vara på strålande humör! Ja, jag vet... Låter som om jag bara klagar och är missnöjd. Det är jag inte egentligen, bara just nu.

söndag 15 januari 2012

Snöyra

Idag spenderade jag och barnen några timmar på Lida. Väldigt skönt att vara ute och andas frisk luft. De hade fixat superfin pulkabacke med konstsnö. Eller, det är väl riktig snö gjord av snökanon men ditfraktad. De tillhandahåller även stjärtlappar så man slipper ta med sig pulkor o grejer. Underbart! Sen drack vi varm choklad och värmde oss i en stuga.
Då är vintern ok. Men bara ok.

fredag 13 januari 2012

Fredag

Fredagsmys? Jag vet inte. Henrik sjuk, jag höggravid och trött/arg/ledsen och allting på samma gång. Minstingen har haft sitt fredagssammanbrott och de större är trötta efter första skolveckan.

Men å andra sidan. Hemmagjord pizza i ugnen, Minstingen hämtat sig från utbrottet, stortjejerna pysslar än så länge harmoniskt. Och jag, jag är oftast glad när alla andra är nöjda. Då kan jag slappna av och låta friden infinna sig.

tisdag 10 januari 2012

Att boa

För det gör man ju som bekant innan bebben kommer. Jag städar, möblerar om, får sammandragningar, packar väskor, dammsuger, får sammandragningar, tvättar, viker och plockar och donar. Och får sammandragningar.

måndag 9 januari 2012

Fikamarathon inlett idag

Idag är det måndag och jag och minsta var lediga. Jag ska alltså vara hemma nu i 2 (!) månader innan bebisen tittar ut. Vi inledde ledigheten, jag och Freja med att fika hos bästa E i västertorp. Jag har ju som bekant körkort nu och kan frakta min stora kropp var helst jag vill! Känns verkligen fantastiskt att kunna tacka ja till spontana fikainbjudningar med orden, "visst, kommer om 30, sätter mig i bilen nu."

Tittade på kort då jag väntade Freja och kan konstatera att jag har en bra mycket större mage nu i vecka 34 än jag hade med henne. Tror det blir en stor bebis denna gång. Tittade vidare på bilder då Freja var ca 3 månader och jag såg så smal ut! Helt stört ju! 58 kg, platt mage och helt återställd! Hoppas verkligen att det blir lika enkelt denna gång. Vill bli snygg igen.

lördag 7 januari 2012

Jahaja

Dagarna går. En vecka på det nya året är redan avklarad. Detta år ska jag föda barn och sen komma i form igen. Det tycker jag räcker för det här året.